Atpakaļ

Maki Suši

Maki Suši

Suši, kuram rīsi un citas sastāvdaļas ir ierullētas iekšpusē nori jūraszāļu lapai, tiek saukti par Maki suši.

Sastāvdaļas:

10 gab. FUDO Grauzdētas jūraszāļu lapas Suši Nori
500 g FUDO Suši rīsi
65 ml KIKKOMAN Suši rīsu etiķis
550 ml Ūdens
FUDO Bambusa paklājs, 24x24cm
Dažādas sastāvdaļas pildījumam (zivis, gurķis, avokado, cepta ola, ikri, Filadelfijas siers, japāņu majonēze u.c.) pēc izvēles


Pasniegšanai:

KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
S&B Vasabi pasta
FUDO Marinēts suši ingvers
FUDO Bambusa irbulīši

Pagatavošana:

1. Novieto Nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju.
2. Vienmērīgi uzklāj suši rīsus 5 milimetru biezā kārtā un atstāj nenoklātu daļu nori lapas. Rokas ieteicams nedaudz samitrināt ūdenī, lai rīsi nelīp pie pirkstiem.
3. Pa vidu suši rīsiem novieto pildījumu (vasabi, majonēzi, gurķi, lasi, Filadelfijas sieru u.c.)
4. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un pieturot pildījumu ar rādītāj pirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties tuvāko nori lapas malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.
5. Ar paklājiņa palīdzību veido suši ruļļa formu.
6. Rulli griež sešās vai astoņās vienādās daļās.

!!! Suši rīsu pagatavošanas recepte - https://www.cesars.lv/lv/recepte/susi-risi
!!! Pasniedz kopā ar KIKKOMAN dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinētu ingveru.