Atpakaļ

Vistas salāti ar Teriyaki mērci

Vistas salāti ar Teriyaki mērci

Bagātīgi salāti, kuri būs lieliski kā pamatēdiens vai uzkoda.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 1h 40 min

Sastāvdaļas: 

1.5 kg vista
~ ½ pudele KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce, 250ml
2 burkāni, rīvēti
100g redīsi, sagriezti gabaliņos
½ sarkanais sīpols, plānās šķēlēs
½ gurķis, sagriezti gabaliņos
Liela sauja svaigas piparmētru lapas
Liela sauja svaigas koriandra lapas
1 laima sula
½ ēdamk. brūnais cukurs
1 sarkanais čili pipars, smalki sagriezts


Pagatavošana:

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C/200°C. Ievieto vistu cepamajā traukā un aplej ar Teriyaki mērci. Liek cepeškrāsnī un cep 1 h 10 minūtes.
2. Kad vista ir izcepusies, izņem to no cepeškrāsns, atdzesē un sagriež gabaliņos.
3. Mazā bļodiņā samaisa 4 ēdamkarotes Teriyaki mērces, laima sulu, brūno cukuru un sarkano čili piparu.
4. Samaisa kopā burkānus, redīsus, sarkanos sīpolus, gurķus, piparmētras un koriandru ar pusi no pagatavotās mērces un liek tos uz šķīvjiem.
5. Pa virsu kārto vistu un pārlej ar atlikušo mērci.