Tom Kha zupa
Klasiska taizemiešu zupa ar kokosriekstu pienu.
3-4 porcijas
Sastāvdaļas:
1 ēdamk. augu eļļa 50 g AROY-D Tom Kha zupas pasta 1 DIAMOND citronzāles stiebrs, pāršķelts gareniski (ieteicams) 150 g vistas fileja, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos 200 ml ūdens 50 g šampinjoni vai citas sēnes pēc izvēles, sagriezti daiviņās 50 g ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm 1 čili pipars, sagriezts smalkās ripiņās (pēc vēlēšanās papildus asumam) 250 ml AROY-D kokosriekstu piens 2 tējk. SQUID zivju mērce 3-4 zariņi svaigs koriandrs, sakapāts
1 laims, griezts daiviņās
Pagatavošana:
1. Katlā uzkarsē eļļu, pievieno Tom Kha zupas pastu un citronzāli, maisot karsē 2 minūtes.
2. Pievieno vistu, maisot apcep.
3. Pievieno katlā ūdeni, turpina karsēt.
4. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno sēnes, tomātus un čili piparus. Visu karsē, līdz atkal zupa sāk vārīties.
5. Pievieno kokosriekstu pienu un zivju mērci, vāra vēl 2 minūtes.
6. Pirms zupu pasniegt, no katla izņem citronzāli, lai būtu vieglāk servēt.
7. Pasniedz siltu, garnējot ar koriandru un laimu.