Taizemes sarkanais karijs
Tikai dažas, viegli pieejamas sastāvdaļas ļaus pagatavot gardu kariju taizemiešu gaumē.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
50 g AROY-D Sarkanā karija pasta
50 ml ūdens
400 ml FUDO Kokosriekstu piena
1 vidēji liela vistas fileja
200 g AROY-D Bambusa dzinumi ūdenī, salmiņi
2 ēdamk. SQUID Zivju mērce
2 tomāti
6 nelieli šampinjoni
1 ēdamk. augu eļļas
Koriandra saišķītis
TILDA Aromātiskie Taizemes Jasmīnu rīsi piedevām
Pagatavošana:
1. Vistas fileju sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos, tomātus nomizo un sagriež daiviņās, izgriežot sēklas daļu, šampinjonus sagriež šķēlītēs, bambusa dzinumiem nolej lieko šķidrumu, koriandru smalki sakapā.
2. Katliņā uzkarsē eļļu un pievieno karija pastu un vistas gabaliņus, maisot karsē ~2 minūtes.
3. Pievieno ūdeni, pēc 1 minūtes pievieno arī kokosriekstu pienu un vāra 10-12 minūtes.
4. Pievieno Bambusa dzinumus un sēnes, turpina vārīt 3-4 minūtes.
5. Kad karijs jau gandrīz gatavs, pievieno tomātus un zivju mērci.
6. Gatavo kariju pārkaisa ar kapātu koriandru un vārītiem Jasmīnu rīsiem.