Šivananda cepumi
~80 gabali
Sastāvdaļas:
500 g kviešu miltu
500 g pilngraudu auzu pārslu
300 g nerafinētā brūnā cukura
300 g saldkrējuma sviesta
500 ml piena
100 g saulespuķu sēkliņu
100 g Indijas riekstu
100 g mandeļu skaidiņu
100 g rozīņu
50 g kokosriekstu skaidiņu
50 g magoņu sēkliņu
Šķipsniņa EAST END Čili pulveris, ļoti ass
½ tējk. kanēļa
½ tējk. EAST END Zaļais kardamons, samalts
½ tējk. EAST END Kurkuma, malta
½ tējk. rīvēta muskatrieksta
Pagatavošana:
1. Atsevišķi samaisa sausās un mitrās sastāvdaļas, tad abas masas samaisa kopā.
2. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
3. Ar rokām veido mazus, apaļus, plakanus plācenīšus un izvieto uz cepamās pannas.
4. Cep cepeškrāsnī 180-200⁰C grādos ~20 minūtes.