Atpakaļ

Širataki jeb Konjac nūdeles ar ceptiem dārzeņiem

Širataki jeb Konjac nūdeles ar ceptiem dārzeņiem

Veselīga, sabalansēta un garda maltīte, kas piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem.

3-4 porcijas
Gatavošana: 30 min.

Sastāvdaļas:

350 g ASIA TICA Konjac nūdeles BIO Širataki
MARSEL Jūras sāls, smalkais pēc garšas
5-6 gab. zaļie sparģeļi
80 g cukīnī
60 g baklažāns
½ dzeltenā paprika
½ sarkanā paprika
9-10 šitaki sēnes (vai citas sēnes pēc izvēles)
6 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
3-4 ēdamk. salds baltvīns
3 ēdak. medus
4 ēdamk. olīveļļa
Malti melnie pipari
Rīvēts Parmezāna siers

Pagatavošana:

  1. Kārtīgi noskalo širataki nūdeles zem tekoša ūdens.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots sāls. Vārošajā sālsūdenī pievieno noskalotās širataki nūdeles.
  3. Ūdeni ar nūdelēm uzvāra atkārtoti, tad nolej ūdeni un nūdeles atdzesē.
  4. Nomizo kātu apakšu sparģeļiem (aptuveni 1/3 no visa sparģeļa garuma). Blanšē sparģeļus verdošā sālsūdenī aptuveni 4-5 min. Iemērc sparģeļus aukstā ūdenī uz īsu brīdi, tad griežiet tos apmēram 4-5 cm garos gabaliņos.
  5. Nomazgā, iztīra un sagriež cukīni, baklažānu un saldo papriku nelielos gabaliņos.
  6. Notīra šitaki sēnes un sagriež šķēlītēs.
  7.  Sajauc kopā sojas mērci, baltvīnu un medu, lai izveidotu marinādi.
  8. Apcep širataki nūdeles 2 ēdamkarotēs karstas eļļas apmēram 1 minūti, pannā pievienojat 2/3 no marinādes un cep kamēr mērce nedaudz reducējusies. Noņem nūdeles no pannas un tur siltumā.
  9. Pievieno pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, tajā apcep dārzeņus un sēnes aptuveni 3-4 min. Pārlejiet atlikušo marinādi, lai dārzeņi karamelizētos.
  10. Servē širataki nūdeles uz šķīvja, pa virsu kārtojot ceptos dārzeņus un sēnes. Pārkaisa ar svaigi maltiem melniem pipariem un rīvētu sieru.