Širataki jeb Konjac nūdeles ar ceptiem dārzeņiem
Veselīga, sabalansēta un garda maltīte, kas piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem.
3-4 porcijas
Gatavošana: 30 min.
Sastāvdaļas:
350 g ASIA TICA Konjac nūdeles BIO Širataki
MARSEL Jūras sāls, smalkais pēc garšas
5-6 gab. zaļie sparģeļi
80 g cukīnī
60 g baklažāns
½ dzeltenā paprika
½ sarkanā paprika
9-10 šitaki sēnes (vai citas sēnes pēc izvēles)
6 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
3-4 ēdamk. salds baltvīns
3 ēdak. medus
4 ēdamk. olīveļļa
Malti melnie pipari
Rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana:
- Kārtīgi noskalo širataki nūdeles zem tekoša ūdens.
- Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots sāls. Vārošajā sālsūdenī pievieno noskalotās širataki nūdeles.
- Ūdeni ar nūdelēm uzvāra atkārtoti, tad nolej ūdeni un nūdeles atdzesē.
- Nomizo kātu apakšu sparģeļiem (aptuveni 1/3 no visa sparģeļa garuma). Blanšē sparģeļus verdošā sālsūdenī aptuveni 4-5 min. Iemērc sparģeļus aukstā ūdenī uz īsu brīdi, tad griežiet tos apmēram 4-5 cm garos gabaliņos.
- Nomazgā, iztīra un sagriež cukīni, baklažānu un saldo papriku nelielos gabaliņos.
- Notīra šitaki sēnes un sagriež šķēlītēs.
- Sajauc kopā sojas mērci, baltvīnu un medu, lai izveidotu marinādi.
- Apcep širataki nūdeles 2 ēdamkarotēs karstas eļļas apmēram 1 minūti, pannā pievienojat 2/3 no marinādes un cep kamēr mērce nedaudz reducējusies. Noņem nūdeles no pannas un tur siltumā.
- Pievieno pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, tajā apcep dārzeņus un sēnes aptuveni 3-4 min. Pārlejiet atlikušo marinādi, lai dārzeņi karamelizētos.
- Servē širataki nūdeles uz šķīvja, pa virsu kārtojot ceptos dārzeņus un sēnes. Pārkaisa ar svaigi maltiem melniem pipariem un rīvētu sieru.