Atpakaļ

Sīpolu Bhadžijas

Sīpolu Bhadžijas

Apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē.

4 porcijas

Sastāvdaļas:

150-200 g turku zirņu milti (gram flour)
2 smalki sakapātas ķiploku daiviņas
 ½ tējk. EAST END malta kurkuma (pēc izvēles)
1½ ēdamk. PATAK’S Tikka Masala karija pastas
2 sīpoli (sagriezti uz pusēm, pēc tam šķēlēs)
1½ ēdamk. svaiga, kapāta koriandra
½ citrona sulas
MARSEL smalkais Jūras sāls pēc garšas
ūdens (cik nepieciešams)
augu eļļa fritēšanai
PATAK’S saldais mango čatnijs piedevās

Pagatavošana:

1. Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
2. Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
3. Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
4. Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
5. Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
6. Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
7. Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.

Pasniedz siltas kopā ar PATAK'S saldo mango čatniju!