Saldo kartupeļu un baklažānu masala
Viegli pikants indiešu karijs.
4 porcijām
Gatavošanas laiks: 1 h un 15 min
Sastāvdaļas:
2 ēdamk. saulespuķu eļļas
1 liels sīpols
450 g saldā kartupeļa
1 neliels baklažāns
2 cukīnī
1 sarkanā paprika
2 ēdamk. PATAK’S Karija pasta, maigā
400 g tomātu savā sulā, smalcinātu
2 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, par 43% mazāks sāls saturs
300 ml dārzeņu buljona
2 tējk. kukurūzas miltu
150 g bezpiedevu jogurta
Svaigs koriandrs, sasmalcināts, garnēšanai
Pagatavošana:
- Uzkarsē eļļu lielā, dziļā pannā, pievieno sakapātu sīpolu un apcep uz nelielas uguns 5 minūtes.
- Nomizo un sagriež saldo kartupeli 2,5 cm kubiņos, pievieno to pannā un maisot cepat 5 minūtes.
- Sagriež baklažānu 2,5 cm kubiņos, un cukīnī - šķēlītēs, tos pievieno pannā pie pārējiem dārzeņiem, cep vēl 5 minūtes.
- Iztīra un sagriež salkano papriku un pievieno pannā.
- Pannā pie dārzeņiem iemaisa karija pastu, sasmalcinātus tomātus savā sulā, sojas mērci, dārzeņu buljonu un visu uzvāra, turpina gatavot, uzliekot vāku, 30 minūtes vai kamēr dārzeņi mīksti.
- Sajauc kukurūzas miltus ar jogurtu un iemaisa pie dārzeņiem, visu karsēt uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezē.
- Sautē vēl 2-3 minūtes un pārkaisa ar kapātu svaigu koriandru.