Atpakaļ

Saldo kartupeļu un baklažānu masala

Saldo kartupeļu un baklažānu masala

Viegli pikants indiešu karijs.

4 porcijām
Gatavošanas laiks: 1 h un 15 min

Sastāvdaļas:

2 ēdamk. saulespuķu eļļas
1 liels sīpols
450 g saldā kartupeļa
1 neliels baklažāns
2 cukīnī
1 sarkanā paprika
2 ēdamk. PATAK’S Karija pasta, maigā
400 g tomātu savā sulā, smalcinātu
2 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce, par 43% mazāks sāls saturs
300 ml dārzeņu buljona
2 tējk. kukurūzas miltu
150 g bezpiedevu jogurta
Svaigs koriandrs, sasmalcināts, garnēšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē eļļu lielā, dziļā pannā, pievieno sakapātu sīpolu un apcep uz nelielas uguns 5 minūtes.
  2. Nomizo un sagriež saldo kartupeli 2,5 cm kubiņos, pievieno to pannā un maisot cepat 5 minūtes.
  3. Sagriež baklažānu 2,5 cm kubiņos, un cukīnī - šķēlītēs, tos pievieno pannā pie pārējiem dārzeņiem, cep vēl 5 minūtes.
  4. Iztīra un sagriež salkano papriku un pievieno pannā.
  5. Pannā pie dārzeņiem iemaisa karija pastu, sasmalcinātus tomātus savā sulā, sojas mērci, dārzeņu buljonu un visu uzvāra, turpina gatavot, uzliekot vāku, 30 minūtes vai kamēr dārzeņi mīksti.
  6. Sajauc kukurūzas miltus ar jogurtu un iemaisa pie dārzeņiem, visu karsēt uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezē.
  7. Sautē vēl 2-3 minūtes un pārkaisa ar kapātu svaigu koriandru.