Laša plācenīši taizemiešu gaumē
Gardi zivs plācenīši ar eksotiskas garšas pieskaņu.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
500 g laša fileja
50 g AROY-D Sarkanā karija pasta
1 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
Neliels gabals svaiga ingvera sakne
1 ola
300 g rīvmaize
1-2 ēdamk. skābā krējuma
1 citrons, sagriezts daiviņās, pasniegšanai
FUDO Saldā čili mērce pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Attīra lasi no asakām, nogriež ādu, sagriež nelielos gabalos.
2. Blenderī liek lasi, sarkano karija pastu, kapātu svaigu ingveru un sojas mērci, visu sablendē viendabīgā masā.
3. Gatavajai masai pievieno olu, 5 ēdamkarotes rīvmaizi un skābo krējumu, visu samaisa viendabīgā masā (ja masa kļūst pārāk lipīga, pievieno vēl skābo krējumu).
4. No masas veido plācenīšus un panē atlikušajā rīvmaizē.
5. Plācenīšus cep eļļā uz pannas, taču tos nedrīkst pārcept, lai lasis nekļūtu sauss.
6. Pasniedz siltus ar citrona daiviņām un saldo čili mērci.