Ķirbju krēmzupa
Tik ierastā zupa, kas papildināta ar eksotiskajām Āzijas garšām, sasildīs aukstās dienās.
4 porcijas
Sastāvs:
600 g ķirbis
1 kartupelis
2 burkāni
10 g svaiga ingvera sakne
2 šalotes sīpoli
1 ķiploka daiviņa
20 g sviests
400 ml FUDO Kokosriekstu piens
400 ml karsts ūdens
1 DIAMOND citronzāles stiebrs
5-7 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce ar mazāku sāls saturu
Pagatavošana
1. Sagriež kubiņos ķirbi, kartupeli un burkānus.
2. Sasmalcina ķiploku, sīpolus un ingveru.
3. Izkausē sviestu katliņā, pievieno dārzeņus un nedaudz apsautē.
4. Pievieno karstu ūdeni.
5. Citronzāles stiebru pārgriež gareniski uz pusēm un pievieno masai uz 20 minūtēm.
6. Izņem citronzāli.
7. Pielej kokosriekstu pienu un vāra apmēram 5 minūtes.
8. Pievieno sojas mērci un masu labi sablendē.
!!! Gatavo zupu pasniedz ar grauzdiņiem.