Banāni Tempurā
Kraukšķīgs deserts.
Sastāvdaļas:
Banāni
Eļļa fritēšanai
150 g BLUE DRAGON Mīklas maisījums Tempura
250-300 ml gāzēts, auksts ūdens
Vaniļas saldējums piedevām
Vaniļas vai cita mērce pēc izvēles, pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Traukā ieber Tempuras mīklas maisījumu un pievieno aukstu, gāzētu ūdeni, visu labi apmaisa (mīklai jābūt diezgan šķidrai).
2. Kad tā gatava, to ievieto ledusskapī uz neilgu brīdi.
3. Banānus sagriež nelielos gabaliņos.
4. Kastrolī vai dziļā pannā ielej eļļu un uzkarsē.
5. Banānus mērcē Tempuras mīklā un liek cepties eļļā, cep īsu brīdi (30-60 sekundes).
6. Gatavos gabaliņus liek uz salvetēm, lai tās absorbē lieko eļļu.
7. Pasniedz siltus ar vaniļas saldējumu un izvēlētu saldo mērci.