Ātri pagatavojams veģetārais karijs
Aromātisks un maigs Madras karijs indiešu gaumē.
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 min.
Sastāvdaļas:
60 ml KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
125 ml AROY-D Kokosriekstu piens
4 tējk. kukurūzas cietes
250 ml ūdens
250 ml sasmalcināta sīpola
1 tējk. Svaigs ingvers, sasmalcināts
1 liela daiviņa Svaigs ķiploks, sasmalcināts
2 ēdamk. Garšvielu maisījums Madras karijs, maigs
450 g gabaliņos sagrieztu svaigu dārzeņu (pēc izvēles)
250 g Konservēti auna jeb turku zirņi, noskaloti un nosusināti
Mandeļu skaidiņas dekorēšanai
TILDA Indijas Basmati rīsi pasniegšanai
PATAK"S Mango čatnijs pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Sajauc sojas mērci ar kukurūzas cieti un ūdeni.
2. Vok vai parastajā pannā uz vidējas liesmas uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, ingveru un ķiploku, pārkaisa ar karija pulveri un maisot cep ~1 minūti.
3. Pievieno dārzeņus, maisot cep 4 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti.
4. Pievieno auna jeb turku zirņus, sojas mērces maisījumu un kokosriekstu pienu, uzvāra un turpiniet vārīt ~1 minūti nepārtraukti maisot, līdz zirņi ir izkarsējušies.
5. Garnē ar mandeļu pārslām un pasniedziet ar Basmati rīsiem un mango čatniju.