Atpakaļ
Marts 29, 2018

PONZU – neaizmirstams garšas baudījums no KIKKOMAN!

Viegla mērce, kas gatavota no Kikkoman dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu  apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Šī mērce piešķirs atsvaidzinošu garšu jūras velšu, gaļas, dārzeņu un citiem ēdieniem. To var lietot arī, lai aizvietotu klasisko sojas mērci, vienlaicīgi piešķirot ēdienam patīkamu skābumu.

Kikkoman Ponzu citrusa sojas mērce harmoniski sader ar dažādām garšām: skābu, pikantu, saldu, sāļu un pat ar dažādu augļu garšām. Atsvaidzinošā citronu garša un umami spēks piešķirs ēdieniem pavisam jaunas garšas nianses. Ponzu mērce ir gatava lietošanai, lieliska kā galda vai dip mērce salātiem, dārzeņiem, zivīm, jūras veltēm, kā arī suši un sašimi. Zems sāls un ogļhidrātu saturs – perfekta sastāvdaļa vieglām maltītēm.

Kikkkoman Ponzu citrusa sojas mērci izmanto, kā:
• dip mērci – ielej nelielā bļodiņā un mērcē tajā dārzeņus, zivis, gaļu, suši, sašimi, pavasara rullīšus, “gyoza” pelmeņus vai jebkuras citas uzkodas;
• salātu mērci gatavu lietošanai – pārlej salātiem, dārzeņiem, zivij vai gaļai;
• salātu mērces sastāvdaļu – sajauc Ponzu ar olīveļļu 1:2 (ponzu : olīveļļa), pievieno garšvielas pēc izvēles, labi samaisa un pārlej izvēlētajam ēdienam;
• ātru marinādi – marinē tajā gaļu vai zivis vismaz 15 minūtes;
• ēdienu sastāvdaļu – pievieno mērcēm, zupām, pastai, risoto, stir-fry, dārzeņiem un sēnēm papildus garšai vai aizstājot sāli.

Kikkoman Ponzu citrusa sojas mērce ideāli sader ar:
• salātiem un svaigiem dārzeņiem;
• grilētām, ceptām vai vārītām zivīm un citām jūras veltēm;
• suši un sašimi;
• gaļas vai zivju tartaru un karpačo;
• grilētiem un ceptiem dārzeņiem un sēnēm;
• japāņu pelmeņiem “gyoza”, pelmeņiem, pavasara rullīšiem u.c. uzkodām.