Vai Tev patīk gatavot suši mājās, bet nezini kā panākt vislabāko rezultātu? Esam Tev sagatavojuši vairākus noderīgus padomus, lai Tavi suši izdotos īpaši labi!
• Tradicionāli suši gatavo ar zivīm un jūras veltēm, izmantojot tiem paredzētās japāņu piedevas.
• Suši gatavošanai izmanto pēc iespējas svaigākus produktus. Ja vārīti suši rīsi tiek ilgāk uzglabāti, tie zaudē savu labo garšu.
• Ja pildījumam izmanto gurķi, tam vēlams izgriezt sēklu daļu, lai suši nav pārāk mitrs.
• Ja tiek gatavoti maki suši (suši ruļļos), gatavā ruļļa sagriešanai jāizmanto ļoti ass nazis.
• Lai suši gabaliņi būtu glīti, nori lapa nebūtu ieplēsta un rīsi neliptu pie naža, pirms griešanas nazi samitrina aukstā ūdenī.
• Pie suši pasniedz tikai dabiski raudzētu japāņu sojas mērci, jo tā ir vienīgā, kura pēc konsistences un garšas ir piemērota suši baudīšanai.
• Trauciņā sojas mērci lej nedaudz, arī suši gabaliņu tajā iemērc tikai mazliet.
• Ēdot nigiri (suši rīsu bumbiņas, kas pārklātas ar zivi vai jūras veltēm) sojas mērcē iemērc tikai zivi vai jūras veltes.
• Vēsturiski svaigi rīvētu vasabi sakni pievienoja jēlai zivij antibakteriālu iemeslu dēļ. Mūsdienās vasabi lieto, lai maigajiem japāņu ēdieniem piešķirtu patīkamu pikantumu.
• Vasabi pastu pievienojot sojas mērcei, iegūst pikantu mērci suši un sašimi (ēdiens no jēlas zivs) baudīšanai.
• Ingvers sagatavo garšas kārpiņas jaunai baudai, tādēļ to ēd starp dažādiem suši veidiem.
• Visgardākie suši ir uzreiz pēc pagatavošanas, tādēļ “otrās dienas” suši nav ieteicami.
Lai labi garšo!